معرفی عرفان ناب(معارف اهل بیت علیهم السلام) حضرت استاد غفاری

پاسخگویی به شبهات وارده به عرفان اسلامی(بر اساس گفتمان حضرت استاد غفاری-استاد اخلاق و عرفان حوزه علمیه قم-)

معرفی عرفان ناب(معارف اهل بیت علیهم السلام) حضرت استاد غفاری

پاسخگویی به شبهات وارده به عرفان اسلامی(بر اساس گفتمان حضرت استاد غفاری-استاد اخلاق و عرفان حوزه علمیه قم-)

عین رسول الله شدن یعنی نفی مقام بلکه نفی نفی

سید آل علی | دوشنبه, ۲ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۴۷ ق.ظ | ۰ نظر


شبهه سوم.

گاهی گفته می شود که اهل بیت علیهم السلام از 1400 سال پیش تا به حال دارای سیر برزخی بوده و روز به روز کامل تر می شوند شما چطور می توانید به آنها برسید؟

امّا این شبهه نیز مدفوع است چونکه:

اشکال کننده هنوز معنای رسیدن به منزلت و مقام محمّدی را متوجّه نشده است چون این مقام در واقع نفی مقام بلکه نفی «نفی مقام» است (البته ما انتظار نداریم شاگردان جناب آقای تحریری این مطالب را بفهمند چرا که استادشان به جای کتاب های دقیق و توحیدی علامه و آیت الله سعادت پرور به کتاب های آبکی خودش ارجاع می دهد امّا خطاب ما به فضلای از سالکین است که به این مطالب دقّت بیشتری کنند)

به تعبیر آیت الله جوادی آملی حفظه الله آسمانی را باید آسمانی تفسیر کرد یعنی مقام أحدیّت ذات یا لااسمی و لارسمی را باید طبق خودش تفسیر کرد نه اینکه بیاییم با قواعد زمینی مقایسه کنیم زیرا زمان و مکان به این معنای تکامل زمینی تخصّصاً در مقام لا اسمی و لارسمی راه ندارد و در آن مقام هر کسی رسید نه تنها عین آنهامیشود بلکه به یک معنی درآنجا اصلاً فوق عینیت است چونکه عینیت درجایی است که مقامی درکار باشداما اینجا لامقامی است عینیت یعنی اینکه شماخودراکسی درمقابل اهل بیت علیهم السلام بدانی و بعد از مقایسه بخواهی عین آنها بشوی.

امّا در اینجا می گوئیم: مقایسه ای در کار نیست. شما به تمامه او می شوی، حتّی این عبارت آخر هم با تسامح است چون شمایی در کار نیست و همه اوست پس ما چیزی بالاتر از عینیت را ثابت کردیم.

در پایان دوباره تأکید می‌کنیم مخاطب ما فضلای از سالکین است نه ولگردهای بی‌سروپا در کانال‌های زنجیره‌ای جناب آقای تحریری

 

  • سید آل علی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی